Rakas John – Katsaus elokuvaan rakkaustarinasta

By | 22 helmikuun, 2021

“Rakas John” (2010) on liikuttava rakkaudraama, joka perustuu Nicholas Sparksin samannimiseen romaaniin. Se kertoo tarinan nuoren sotilaan rakkaudesta naista kohtaan, joka jäi, kun hänet lähetettiin ulkomaille sodan alueelle. He jatkavat suhdettaan etänä vaihtamalla kirjeitä. Sparks on jo kirjoittanut romaanit, joihin monet muut menestyvät romanttiset elokuvat perustuvat, kuten Notebook, Walk for Memory ja Message in a Bottle.

Elokuvan on ohjannut Lasse Hallstrom, ja sillä oli menestyksekkäin esittelyviikonloppu Nicholas Sparks -elokuvissa, ja se sai ensimmäisen sijan lipputuloissa ja kaatui “Avatariin”, joka oli hallinnut seitsemän edellistä viikonloppua.

Rakas John pelaa Amanda Seyfriediä Savannahina, opiskelijana, jonka sotilas hylkää. Channing Tatum on sotilas John, joka rakastuu häneen ennen lähettämistä ulkomaille.

Kaksi tapasivat vuonna 2001, kun hän oli yliopistovapaalla ja hän oli sotilaslomalla. Pari huomasi pian rakastuneensa ja John tapaa perheensä ja useita naapureita. Savannah tapaa myös Johnin isän, joka vietti muutaman vuoden enemmän kolikoiden keräämisestä Johnin isän sijasta.

Savannah ajattelee, että hänen isänsä voi olla autisti, aivan kuten naapurinsa poika. John ymmärtää väärin ja ajattelee, että se tarkoittaa, että hän on takana ja järkyttynyt. Vihainen riideli myös yhden Savannahin naapurin kanssa. Hän kuitenkin pyytää anteeksi seuraavana päivänä ja lähettää Savannahille viestin, jossa häntä pyydetään antamaan anteeksi ennen loman päättymistä. Hän suostuu ystävällisesti ja he viettävät toisen päivän yhdessä ennen kuin hän lähtee.

John tarkoitti tämän olevan viimeinen vuosi armeijassa, ja hänen odotettiin menevän naimisiin Savannahin kanssa, mutta syyskuun 11. päivän terrori-isku jättää hänet pulaan ja pyytää tältä neuvoja siitä, ilmoitetaanko uudestaan. Hän kehottaa häntä tekemään mitä tahansa hänen mielestään oikealta. Kuten muut yksikönsä sotilaat, hän päättää värvätä uudelleen.

Kirjeet ja sodat jatkuvat vielä seitsemän vuotta, ja John on jatkuvasti vaarassa ja odottaa innokkaasti Savannahilta saamiaan kirjeitä. Etäisyyttä ja viivettä alkaa kuitenkin vaatia, kun pari siirtyy pois.

Lopulta Savannah ei kykene odottamaan enää, ja lähettää valitettavasti hänelle kirjeen ”Rakas John”, jossa hän ilmoittaa olevansa suostunut naimisiin jonkun muun kanssa.

John on masentunut ja ajattelee, ettei hänellä ole enää syytä palata siviilielämään, joten vaikka hän on haavoittunut useita kertoja, hän päättää värväytyä uudelleen ja pysyä armeijassa niin kauan kuin pystyy.

Johnin isällä on kuitenkin aivohalvaus ja hän on kuolemassa. John lähetetään kotiin viettämään viimeiset päivät hänen kanssaan.

Elokuva on merkittävä siitä, kuinka se kuvaa Savannahin kestävää rakkautta ja uskollisuutta niin pitkinä vuosina, kun Johnilla on vain vähän emotionaalista tukea ja epävarma tulevaisuus. Hänen nuoruutensa on ohi, kun Johnilla on monia vaaroja, ja hänet voidaan tappaa milloin tahansa. Amanda ja Channing suorittavat roolinsa herkästi ja kunnioittavasti hahmoihinsa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *