Pragmatopience Post Post Moderni filosofia

By | 21 helmikuun, 2021

Pragmatopienza on postmoderni filosofia. Se tulee sanoista: pragmatismi, utopismi ja sietokyky.

Haluaisin selittää, kuinka nämä sanat: pragmatismi, utopianismi ja sietokyky (viisaus) muuttavat filosofian kulkua käytännöllisyydeksi.

Pragmatismi viittaa filosofiaan teorian sisällyttämisestä sovellukseen tai prosessiin. Kuinka uutta sisältöä voi syntyä tutkimalla sen filosofista etymologiaa. Yksi tapa on materialismi-humanismi. Nykymaailmassa, jossa kulttuurit ja taloudet ovat muuttumassa globaaleiksi, on enemmän mahdollisuuksia yhteistyöhön. Yhteistyön on sisällettävä tekniikan siirto ja kulttuuriyhteistyö. Kulttuureista on tulossa yhdistämisen ja vaihdon käytäntö ja siten pääsemään yksimielisyyteen globaalista katarsista. Teknologialla tulisi olla inhimilliset kasvot. Kyllä, sosiaalisen verkostoitumisen sivustot, kuten Face Book, Twitter ja Instagram, auttavat yhdistämään ihmisiä ympäri maailmaa. Samoin tekee Amazon, joka on siirtymässä rinnakkaisiin talouksiin ja markkinoihin ja auttaa käsityöläisiä ja pieniä vähittäiskauppiaita myymään työnsä. Sosiaalisen median uutiset ovat tulossa viruksiksi ja markkinat sulautuvat teknologioiden käyttöönoton kanssa. Verkkoseminaarit ja infotainment ovat niin suosittuja. Materialismilla on oltava taloudellisia etuja ja humanismilla on oltava inhimilliset kasvot.

Pragmatopientin seuraava komponentti on utopistinen ja siitä tulee pragmautopinen. Se on ideaali, joka on täydennetty todellisuudeksi. Tämä voi tapahtua dialogisen-demokraattisen-solidaarisen prosessin kautta. Dialogismi on vuoropuhelun filosofia, jota viljelee Michael Bakhtin. Nykyään tasapaino on siirtynyt kansakunnasta kansainväliseen. Vuoropuhelua ja neuvotteluja käydään geopolitiikassa toistuvien taloudellisten ja poliittisten ongelmien ratkaisemiseksi. Työntekijät, ammattiyhdistykset, vähemmistöt ja painostusryhmät protestoivat enemmistön kanssa ja osallistuvat vuoropuhelutyökaluun taistelun kertomuksena.

Pragmatopieteen seuraava osa on Sapience ja Sapience tarkoittaa uskonnollista viisautta. Käytännössä se viittaa käytäntöön löytää ratkaisuja ongelmiin. Sapience herättää kysymyksiä siitä, pitäisikö teknologioita patentoida vai käyttääkö ne ihmiskunnan hyväksi. Jotkut sivustot, kuten Face Book, Twitter ja Instagram, tarjoavat ilmaisia ​​palveluja ja tukevat vahvasti globaalia demokratiaa. Sapience käsittelee suostuttelun retoriikkaa. Sapience sisältää Hegelin lauseen: ensin opinnäytetyön, sitten antiteesin ja lopuksi synteesin. Ensin tulee protesti tai taistelu, sitten usko ja lopuksi johtopäätös. Tarkastellaan Palestiinan ongelmaa Sapience-ohjelmassa. He saavuttivat Hegelin opinnäytetyön ja antiteesin tason. Ne eivät ole vielä saavuttaneet synteesiä. Sapience käsittelee rakenteita, jotka luovat binäärioppositiot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *