Painajainen unelma-aluksessa: Katsaus Titanic-elokuvaan (marxismi)

By | 21 helmikuun, 2021

En koskaan päästä irti, lupaan”, melkein jokainen henkilö, joka on joutunut katsomaan elokuvaa” Titanic ”, on kokenut, millaista on olla Rose, koska kukaan ei näytä kyenneen kaipaamaan tätä upeaa elokuvaa.” Titanic ”luotiin vuonna 1997 James Cameronin kultaisilla käsillä, joka näytti todellisen tarinan Titanicin, upean olympialuokan matkustajalinjan, uppoamisesta. Neitsyt on jaettu 3 osaan luokan mukaan, jossa 1500 ihmistä kuoli. ensimmäisellä matkallaan vuonna 1912. Elokuva on upea. näytti upean rakkaustarinan, joka nousi uppoavassa laivassa ja kuinka selviytyminen riippui ihmisten sosiaalisesta ja taloudellisesta luokasta. Suuri elokuva, joka heijastaa ensimmäisen ja toisen maailman välisiä ennakkoluuloja. kolmas luokka. Katso, kuinka Karl Marxin sosiaalisten kurssien teoria ymmärtää ja herää eloon tässä elokuvassa, joka päättyy voimakkaasti 3 tunnissa ja 15 minuutissa

Tarina alkoi vedenalaisen tutkijan Brock Lovettin retkikunnasta löytääkseen kallisarvoisen helmen, jota kutsutaan ”meren sydämeksi”, mutta hän löysi alaston kuvan tytöstä, joka oli todella Rose, ja siellä hän alkoi muistaa ja kertoa. kuinka sukelluksessa uppoamaton alus löysi rakkauden ja epäoikeudenmukaisuuden. Vuonna 1912, kun ensimmäisen unelmalaivamatkan odotettu päivä saapui, ensimmäisen, keski- ja kolmannen luokan ihmiset nousivat innokkaasti neitsyyn, mukaan lukien Jack Dawson, ilman rahaa, jolla oli onni ja jolla oli mahdollisuus kokea tällaista ylellisyyttä hänen elämässään. Siellä hän tapasi Rose Dewitt Bukaterin, joka pelasti hänet ja näytti hänelle kaipaamansa elämän juomalla halpaa olutta, tanssimalla kolmannen luokan ihmisten kanssa ja ennen kaikkea vapaasti ja todella rakastanut mitä hän on, riisuttu grandioosista vaatteista, posliininukesta kasvot ja korkea asema elämässä. Rosen äiti Ruth Dewitt Bukater on ilmaissut avoimesti epämiellyttävänsä ja inhottavaa Jackia kohtaan, sillä Rose on kolmannen luokan lisäksi sitoutunut varakkaaseen, hallittavaan ja töykeään kumppaniin Caledon Hockleyn, joka perusti Jackin. Ja eräänä iltana, kun matkustajat nauttivat, aluksen upseerit eivät voineet heti nähdä suurta jäävuorta, johon alus pian iski. Valitettavasti hätäveneet eivät riitä kaikkien matkustajien sijoittamiseen ja pelastamiseen, joten he päättivät siirtyä muualle ja neuvoivat ensimmäistä luokkaa ajamaan ensin pakenevilla veneillä, kun taas keski- ja kolmannen luokan ihmiset lähtivät lukittuna alalaituriin. Kun alus jakautui kahtia ja lopulta upposi, 1500 matkustajaa jätettiin uimaan Atlantin kylmiin vesiin tietämättä, oliko heidän odottamansa apu vai heidän oma kuolemansa. Loppujen lopuksi vain 6 ihmistä pelastettiin meressä ja 700 ihmistä hätäveneillä, ja kaikki muut hyväksyivät kuoleman samalla kun he olivat jäätyneen veden alla.

Elokuvassa on runsaasti erilaista eriarvoisuutta ja epäoikeudenmukaista kohtelua matkustajien sosiaalisen aseman erojen vuoksi. Näihin sosiaalisiin luokkiin liittyviä ennakkoluuloja voidaan nähdä jo elokuvan varhaisissa osissa, joissa kolmas luokka sijaitsee aluksen alimmalla telakalla ja heidän huoneensa ovat täynnä, kun taas keskiluokan ihmiset pysyvät keskitelakalla ja ensimmäinen luokan matkustajat tai eliitit ovat huipulla., jossa jokainen huone oli valtava ja valmistettu ylellisyydellä ja hienostuneisuudella. Älkäämme unohtako surullisimpia ihmisiä, jotka pyrkivät purjehtimaan kannen alimmassa osassa sijaitsevalla aluksella ja ylläpitämään palavaa hengittämällä koneista tulevaa savua. Oli toinenkin ennakkoluulojen tunne, kun Ruth, Rosen äiti, käski häntä pysymään poissa Jackista, koska hän oli inhottava ja köyhä ja halusi Caledonin, rikkaan miehen, Rosein aviomiehen, näevän täällä, että alemman luokan nöyryytyksen lisäksi ”avioliitto mukavuus ”tuli vahva. Sakramenttia käytetään henkilökohtaisista ja itsekkäistä syistä, jolloin varakas henkilö voi mennä naimisiin vain saman luokan kanssa, koska hänen mielestään rahan ja vallan tulisi liikkua vain eliitin sisällä eikä alemmalla miehellä ole oikeutta mennä naimisiin ylemmän luokan henkilön kanssa. Toinen todiste oli, kun Caledon laittoi Jackin kehykseen ja koska Caledonin tiedettiin olevan rikas ja vahva, virkamiehet vain kuuntelivat häntä ja vangitsivat Jackin ottamatta huomioon hänen selitystään, vaikka hän oli syytön. Jos heidän mielestään virkamiesten tulisi määrätä oikeudenmukainen politiikka ja tuomio, heistä tuli voimakkaita yksilöitä, jotka korostavat sellaisten sosiaalisten epäoikeudenmukaisuuksien yhteisvaikutuksia, jotka tekevät köyhistä kurjimpia paitsi taloudellisesti myös ihmisoikeuksiensa toteuttamisessa. Lopuksi, merkittävin esimerkki elokuvassa esitetystä eriarvoisuudesta on, kun vene uppoaa, ja hätäveneiden puuttumisen vuoksi virkamiehet suosivat ensi sijassa eliittiä, ikään kuin alemman luokan elämillä ei ole mitään arvoa. Tämä kohtaus kuvaa elokuvan pahinta sosiaalista eriarvoisuutta, jossa köyhiä ei siepata eikä niiltä riistetä vain rahaa, oikeuksia ja vapautta; tämä kohtaus osoitti, kuinka heidän elämänkohtansa päätettiin heidän sosiaalisen asemansa mukaan elämässä.

Elokuva oli erittäin onnistunut paitsi osoittamaan, kuinka Titanic upposi, mutta myös välittämään viestinsä katsojille, erityisesti siitä, miten se osoitti marxilaisuuden teorian ”.historia perustuu loputtomaan luokkakonfliktiin ”. Hän pystyi näyttämään luovasti, kuinka sosiaalisen epäoikeudenmukaisuuden järjestelmä laulaa hitaasti tasa-arvon ja yhtenäisyyden tunnetta, jonka pitäisi vallita maailmassamme. Sosiaaliluokkien eroista johtuen ihmisten välinen kuilu kasvaa edelleen, kun taas rapujen ajattelutapa hiipii hitaasti sisään, koska eliitit haluavat edelleen kaiken olevan lautasellaan, ja alempi luokka pysyy halvaantuneena ja kykenemättömänä kasvamaan. Elokuva on saattanut päättyä lupauksen täyttämiseen, mutta vuosia tuhoisan katastrofin jälkeen haava on edelleen tuore ja tuskallinen, koska se on tragedia, jonka oletetaan olevan oikeudenmukainen kaikkia kohtaan, mutta se tarjoillaan hopealevyssä vain ihmisille jolla ei ole varaa syödä kultaisella lusikalla suussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *