Koru- ja kanoottisymbolit: paljastaa filosofisia käsitteitä ja arvoja ghanalaisessa yhteisössä

By | 21 helmikuun, 2021

Koruilla on tärkeä rooli ghanalaisessa yhteisössä. Ne eivät ole vain esteettisiä esineitä, jotka korostavat yksilön henkilökohtaista koristelua, mutta niillä on myös symbolisia merkityksiä, jotka paljastavat filosofiset arvot, käsitteet ja hyväksytyt normit elämään yhdessä Ghanassa. Kanootteilla, joita käytetään pääasiassa kalastustoimintaan, erityisesti Ghanan rannikkoalueilla, etenkin Takoradin, Elminan ja Mankessimin poikien keskuudessa Ghanan keskiosassa, on myös puukanootteihin veistettyjä symboleja. Nämä symbolit antavat syvällisen kuvan hyväksytyistä eettisistä säännöistä, joita ghanalaiset odottavat. Toiset toimivat rohkaisevana viestinä kalastajille, kun he harjoittavat kalastustoimintaansa.

Korusymbolit

Korujen malleilla tai symboleilla, kuten kaulakoruilla, renkailla, rannekoruilla, nilkoilla, rannekoruilla jne., On toisinaan symbolinen merkitys. Alla on esimerkkejä sellaisista symbolisista esineistä ja eläimistä.

1. Muta – Tavallinen paikka mutakaloille on vedessä. Joten jos joku onnistuu saamaan ja hallussaan sen, mudakalasta tulee hänen ainoa omaisuutensa. Siksi mudakala symboloi täydellistä omistusta. Jos mudakala on jonkun omistama, omistajan on päätettävä, paahdetaanko se vai paahdetaanko se. Kala ei voi tehdä mitään omistajan valinnassa, mutta vain hyväksyä se hyvässä uskossa. Muta kala symboloi tässä tapauksessa tarvetta sopeutua erilaisiin tilanteisiin.

2. Kyyhkynen – tämä on valkoinen lintu, joka on kuvattu Jeesuksen kasteen aattona Jordan-joella. Se on erittäin rauhallinen eläin. Se on symboli Jumalan hengen läsnäolosta ja siten toivosta menestymisestä yrityksissämme. Siksi kyyhkynen on rauhan ja toivon symboli. Tämä selittää, miksi edesmenneen Ghanan entisen presidentin, professori Evans Atta Fiifi Millsin hautajaisissa, kyyhkyset lentivät taivasta pitkin, koska hänet julistettiin ”rauhan kuninkaaksi” Asomdwoe hene.

Kanootin symbolit

Nämä ovat kanoottien symboleja, usein veistettyjä ja maalattuja. Kanoottisymboleilla on sananlaskuinen merkitys. Useimmilla kalastajilla on neuvoja ja varovaisuutta. Jotkut paljastavat myös filosofioita, uskomuksia, sosiaalisia arvoja ja yhteiskunnan käsitteitä. Esimerkkejä kanoottisymboleista ja niiden merkityksestä kuvataan alla.

1. Käärme ja kalat – Nämä kaksi eläintä ovat aina edustettuina kanoottien varrissa. Joskus mallia edustaa käärmekala, jota kutsutaan nimellä ”Dane woakyi bucket”. Se tarkoittaa kirjaimellisesti ”käänny ympäri ja ota se”. Käärmeen odotetaan odottavan ruokaa, ja kalat ovat sellaisia ​​ruokia, jotka voivat tulla mihin tahansa suuntaan. Käärme on aina valmis jahtaamaan ja saamaan kaloja mistä tahansa suunnasta. Suunnittelu symboloi kalastajien ovelaa ja ovelaa tapaa. Se osoittaa myös heidän halukkuutensa työskennellä milloin tahansa.

2. Ankkuri – Tämä on laite, joka estää kanootteja pyyhkimästä pois meren tai joen virtauksesta tai aalloista. Ankkuri on siis vakauden symboli.

3. Rapu – Rapu voidaan esittää yksin tai yhdessä linnun kanssa. Tämä symboloi sitä, että rapu ei synny lintua, mutta synnyttää aina oman lajinsa eli rapun. Vaikuttaa siltä, ​​että lasten käyttäytyminen heijastaa vanhempien asenteita ja elämäntapaa.

4. Lokkalintu – Tämä lintu esiintyy yleensä tietyssä paikassa joella tai merellä, jossa on kaloja. Lokki lintu ohjaa kalastajat hedelmällisille kalastusalueille. Siksi se on toivon symboli.

5. Nuoli – Tämä on symboli, joka koostuu nuolesta, jonka päähän on kiinnitetty nuoli, ja narusta, joka on kiedottu löyhästi varren ympärille. Tätä kutsutaan Akosaasaniksi, mikä tarkoittaa ”mene taisteluun ja palaa voittajana”. Se on suojauksen ja turvallisuuden symboli.

6. Tähti – Tähti on opas kalastajille, kun he eksyvät merellä yöllä. Tähtien valo auttaa heitä löytämään tiensä kotiin. Tähti on siis toivon symboli.

7. Sydän – Se on erittäin tärkeä elin. Se elvyttää ja on erittäin herkkä. Kaikkea sydämeen liittyvää on käsiteltävä kärsivällisesti ja erittäin huolellisesti. Siksi sydän on kärsivällisyyden tai suvaitsevaisuuden symboli.

8. Norsu – Tämä eläin on metsän suurin. Se symboloi suuruutta ja valtakuntaa. Sitä käytetään osoittamaan tietyn kalastusryhmän koko, jonka kanootissa on veistetty ja maalattu kuvan eläimestä.

Ghana on perinteiden ja kulttuurien maa. Siksi jokaisella suunnitellulla tuotteella on muoto, joka ylittää visuaalisen näkymän, mutta valistaa ihmisiä heidän kulttuuristaan. Korujen käyttäjien ja kanoottien käyttäjien on siis tuettava näiden symbolien symbolista tietoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *