Elokuvan arvostelu ”Les Miserables”

By | 21 helmikuun, 2021

Vankilan huomautuksena Jean Valjean sai numeron 24601, jossa 19 vuoden vankeuden jälkeen leivän varastamisesta ja useista epäonnistuneista pakenemisyrityksistä hän sai lopulta ehdonalaiseen vapauteen toimivaltaisen poliisitarkastajan Javertin. Ehdollinen vapautus 24601 muistutti ihmisiä olemaan hyvin tietoisia siitä, että hän on entinen tuomittu. Yhteiskunta kieltäytyi nälästä kuolemaan, mutta yhtäkkiä piispa antoi hänen jäädä kotiinsa. Mutta 24601 on edelleen 24601, hänet pidätettiin hopean varastamisesta ja väitti, että se annettiin hänelle. Piispa Myriel osoittaa yllättäen armoaan, että hän jopa valehtelee vain suojellakseen häntä. 24601 hävetti ja pyysi parannusta, piispa Myriel kannusti häntä tulemaan paremmaksi mieheksi. 24601 lopetti ehdonalaistamisen ja alkoi elää Monsieur Madeleineen. Kahdeksan vuoden jälkeen hänestä tuli monsieur le Mayor, jossa Fantine työskenteli. Fantine sai lapsen, ja työtoverit tarttuivat häneen, menetti työpaikkansa ja jopa pyysi apua monsieurilta, mutta häntä ei sallittu. Javert kuitenkin tunnusti 24601: n Monsieur Madeleinen ja epäili häntä. M. Madeleine päätti kohdata menneisyytensä Jean Valjeanina, joka omisti 24601. Kun Valjean näki Fantinen olevan ahdistuksessa, Javert luovutettiin vangitsemaan hänet. Fantine kertoi jopa Valjeanille, että hän pyysi hänen apua, mutta ei huomannut häntä.

Joten Valjean lupasi Fantineelle, että hän löytää lapsensa nimeltä Cossette ja hoitaa häntä. Pian Fantine kuoli ja Valjean teki lupauksensa. Hän löytää Cossetten ja neuvottelee jopa ottamaan hänet ja tulemaan hänen isänsä. Javert oli toisaalta niin kärsimätön, että nappasi hänet vuonna 24601. Ja Cossettein takia Valjean ei kertonut totuutta olevansa entinen tuomittu ja piti sitä salaisuutensa. Paikat paikkoihin ovat, kuinka ne piiloutuvat Javertilta. Vuosien varrella Cossettesta tuli tavaramerkki, joka valloitti Marius-nimisen miehen sydämen. Kun Valjean otti hänet kiinni, hän päätti liittyä vallankumoukseen, jonka lakiopiskelijat lopettivat hallitusta vastaan ​​pelastaakseen Marius kuolemalta. Barrikadilla hänelle annettiin mahdollisuus tappaa Javert, mutta hän ei vapauttanut häntä sen sijaan ja teeskenteli tappavansa saadakseen opiskelijoiden luottamuksen. Kun sotilaat hyökkäsivät heidän barrikadeihinsa, Marius loukkaantui vakavasti. Valjean vei hänet viemään hänet lääkäriin, mutta Javert näki heidät, ja Valjean pyysi häntä päästämään Marius ohi. Kun Marius toipuu ja vallankumous on ohi, Valjean puhuu hänelle ja tunnistaa hänelle menneisyytensä salaisuuden, että hän oli entinen vanki 24601. Valjean pyytää Mariusia olemaan kertomatta Cossettelle mitään ja kertoo hänelle, että pitkän matkan sijaan hän kerro hänelle, että hän pakeni heitä vastaan. Hääpäivänsä aikana Marius huomasi, että Valjean oli elämänsä pelastaja ja että hän oli syvästi sairas. Viime hetkellä hän vei vaimonsa Valjeanille kiittämään häntä. Jean Valjean tunsi helpotusta nähdessään ihastuttavan Cossetten ja Mariusin, mikä antoi hänelle tarpeeksi syytä tulla alas ja sanoa hyvästit.

Jean Valjeanin kuolema tarkoittaa, että hänen kärsimyksensä ovat ohi ja hänelle on vihdoin annettu vapaus, jota hän on pyrkinyt kauan. Jean Valjean symboloi rakkautta, myötätuntoa ja parannusta, joka voi motivoida toista ihmistä. Missä useimmat meistä elivät kurjaa elämää, jossa jotkut eivät kyenneet selviytymään kivusta ja päättivät lopettaa elämänsä, mutta Jean Valjean osoittaa, että on olemassa toinenkin elämäntapa, mutta sinun on rohkaistava antamaan anteeksi ja rakastamaan vihollisiasi. Elämä on katkera, joten meidän on löydettävä sokeria pitämään se tasapainossa.

Elokuva ei ole vain elokuva, joka antaa viihdettä yleisön silmille, mutta se on elokuva, joka vaikuttaa katsojaan ja monia oppitunteja, joita voidaan soveltaa tosielämässä. Elokuvan kohtaukset ja tapahtumat ovat hyvin järjestettyjä ja hyvin toimitettuja, joissa oli niin helppo seurata tarinan kulkua ja tunnistaa helposti näyttelijöiden, näyttelijöiden ja jopa ekstrojen näyttämät hahmot. Elokuva antaa toivoa elämämme kaikille näkökohdille ja antaa meille tunteen, että olemme osa tarinaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *